Για τα γεγονότα της 15ης Νοέμβρη

Το ξημέρωμα της Κυριακής 15 Νοέμβρη, την πρώτη μέρα του τριήμερου μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ομάδα ατόμων εξαπέλυσε επίθεση με αποδέκτες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και της αναρχοσυνδικαλιστικής πρωτοβουλίας Ροσινάντε κατά την είσοδό τους στο χώρο του Πολυτεχνείου, από την πύλη της οδού Στουρνάρη.

Η σφοδρότατη έφοδος ενός ετερόκλητου πλήθους των 50 περίπου ατόμων σε κόσμο του ευρύτερου ριζοσπαστικού χώρου, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά ανθρώπων οι οποίοι εισήχθησαν στο νοσοκομείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαδραματίζονται παρόμοιας φύσης γεγονότα. θεωρούμε ότι καμία δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί με σοβαρούς όρους από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με εφόδους παρόμοιες ποιοτικά με οπαδικά ραντεβού, όπου η όποια στόχευση της βίας αλλά και το -πέρα για πέρα πρακτικό, ρεαλιστικό και μή αναστρέψιμο- αποτέλεσμά της αφήνεται στην τυχαιότητα, και από τη στιγμή που το ίδιο το σώμα των ατόμων που “έδρασε” στη Στουρνάρη, ως τέτοιο, είναι ετερόκλητο, συγκυριακό, και επομένως απολίτικο και ανεύθυνο.

Τέτοιου είδους συμβάντα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που επιχειρείται να προσδοθούν πολιτικά χαρακτηριστικά σε μία τέτοια ενέργεια από ένα κομμάτι των συμμετεχόντων. Το πρόβλημα μεγαλώνει, όταν μάλιστα τέτοιου είδους πρακτικές φέρουν, ως επίφαση, τον ιδεολογικό μανδύα της αναρχίας.

Ως περιφέρεια Αθήνας της Αναρχικής Ομοσπονδίας καταδικάζουμε απερίφραστα την συγκεκριμένη επίθεση και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε είδους πρακτικές που εμπνέονται από ανάλογες λογικές. Σαν αναρχικοί κομμουνιστές που παλεύουμε για μια κοινωνία δίχως καπιταλισμό και κράτος, θεωρούμε ότι στοχευμένη, κινηματική βία είναι αυτή που ασκείται από το ταξικό υποκείμενο και το ριζοσπαστικό κίνημα απέναντι στα αφεντικά, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τις εφεδρείες τους με λογικές υπεύθυνης πολιτικής σύγκρουσης και έχει επαφή με τις εκάστοτε συνθήκες του αγώνα, και αυτή τη μορφή βίας και μόνο αναγνωρίζουμε ως δική μας.

Αναρχική Ομοσπονδία, περιφέρεια Αθήνας.

1η Δεκέμβρη 2015